Sjors van der Mark

orkest de ereprijs

Al 40 jaar is orkest de ereprijs hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Het orkest werkt samen met vele partners en is gericht op interdisciplinariteit, educatie, talentontwikkeling en vernieuwing. Ook buiten Gelderland, nationaal en internationaal, heeft orkest de ereprijs met deze insteek een unieke, aantoonbare en erkende plaats in de wereld van de ‘jonge gecomponeerde muziek’ veroverd. Daarmee bereikt de ereprijs een breed en divers publiek: jong en oud, liefhebbers en professionals, niet-kenners en ingewijden.

Het orkest de ereprijs is een collectief van blaasinstrumenten met elektrische gitaren, piano en slagwerk. De opdrachten en concerten zijn multidisciplinair met een ruime keuze uit zangers, instrumentalisten, elektronische kunstenaars, dansers, theatermakers en filmers. Inmiddels heeft de ereprijs ruim 400 opdrachtcomposities uitgeschreven en uitgevoerd.

Samenwerkingen van de ereprijs bestaan onder meer met: ArtEZ dansacademie Arnhem, Het Gelders Orkest, NJON Apeldoorn, Internationale Masterclass Apeldoorn, Muziektheater De Plaats Arnhem, VO scholen Gelderland/Utrecht/Overijssel/Nordrhein Westfalen, Gigant, markant in cultuur (kunsteducatie Apeldoorn), Musis & Stadstheater Arnhem, Koninklijk Conservatorium Den Haag, ArtEZ Compositie opleiding Zwolle en Arnhem en ArtEZ Muziekdocent Zwolle.

Sjors maakt deel uit van het orkest sinds april 2018

groepsportreta-2048px-FOR-WEB---Edited22

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Sjors van der Mark

Thema door Anders Norén